כיצד בונים תפריט מושלם לחתונה

בשנים האחרונות כולנו הופכים ליותר ויותר אניני טעם- תכניות בישול מציפות את המסך, מסעדות לא מפסיקות להמציא עצמן מחדש ונדמה שגם אנחנו מחפשים מתכונים הרבה יותר מבעבר ומרגישים תחושת שליחות כאשר מבקשים מאיתנו מתכון. זו בדיוק הסיבה שגם בחתונה שלנו, אנחנו רוצים להשקיע, ולהגיש מנות יוצאות דופן. איך עושים את זה? השף אבי תורג'מן מסביר

"הכל מתחיל מהכלה והחתן" מסביר תורג'מן, השף הראשי בLAGO. אני נפגש עם כל זוג וזוג, מדבר איתם, מכיר אותם, מנסה להבין מהם איזה אוכל הם אוהבים, איזה אוכל המשפחה והחברים שלהם אוהבים, וביחד אנחנו בונים תפריט ייחודי".

תורג'מן שם לב לכל הניואנסים הכי קטנים ומנסה לאבחן האם הזוג מחפש לפרוץ גבולות קולינריים או שמה דווקא לשמור על המנות הקלאסיות והמוכרות שמתאימות למכנה המשותף הרחב ביותר. "יהיו זוגות שאני אגיד להם שלמרות שהם רוצים ומוכנים להשתגע, ממה שהם מספרים נדמה שהאורחים שלהם פחות יתחברו ולכן כדאי לשמור על מנות יותר קלאסיות, ומצד שני אם אני מזהה נכונות גם של האורחים, מבחינתי השמיים הם הגבול"

אז מה הכוונה לשמיים הם הגבול? ובכן, במתחם האירועים נערכו לא מעט חתונות קונספט קולינריות יוצאות דופן: "בחתונה אחת הקמנו דוכני אוכל רחוב בסגנון ויקינגי. זה אומר שהוקמה שורה שלמה של דוכנים עם גרילים בצורת חרבות, והכל בושל שם. פעם גם התקיימה אצלנו בת מצווה של עליסה בארץ הפלאות, אז בגזרת הקינוחים למשל, כל העוגיות היו בצבעים שחור לבן, ושאר הקינוחים היו מתוחמים בקווי מתאר ורודים. מבחינתי השפה שאני מדבר היא הכל חוץ מרגילה".

אבל, לא תמיד זה מתאים, כאמור. תורג'מן מספר על זוג שביקש מכל אורחיו להגיע בלבן ורצה שגם כל האוכל בחתונה יהיה לבן. "במקרה הזה הרגשתי שזה לא מתאים ושכל הצדדים יצאו מופסדים, והמלצתי לרדת מזה".

גם אם לא מתאימה לכם חתונת קונספט ואתם בכל זאת מחפשים תפריט ייחודי, תורג'מן מסביר שבכל מקרה התפריט משתנה מאוד מאירוע לאירוע, ושכל מטרתו היא להתאים לאופי ולחיך של הזוג ואורחיו. "המטרה שלי היא להתאים את המנות בצורה אישית, ליצוק תוכן שמתאים ומשקף את הזוג. פעם למשל, היה זוג שרצה מנת סלמון "נובו" סטייל (רשת מסעדות גורמה עולמית), אז אחרי לא מעט נסיונות הצלחנו לשחזר את המנה והגשנו אותה באירוע. מאז אגב, היא מככבת בגרסת טמפורה גם בלא מעט חתונות אחרות. היא פשוט הצלחה מסחררת. אני תמיד משתדל לפעול לפי המוטו שלי- אם האוכל יהיה רגיל, לא עשינו בזה כלום".